مالیات در عمان

عمان، به عنوان یکی از بهترین کشورها برای سرمایه ‌گذاری در استارتاپ‌ ها و گسترش کسب و کار شناخته شده است. این کشور در موقعیت استراتژیک خاورمیانه واقع شده و با صنعت نفت و گسترش صنعت گردشگری، به عنوان یک دروازه مهم جهانی شناخته می ‌شود. این شرایط موجب شده که کارآفرینان و تاجران در عمان، به بهترین نحو از این فرصت‌ ها بهره‌ مند شوند. در حال حاضر، هنگام شروع یک نهاد تجاری در عمان، لازم است تا طبق قوانین اقتصادی این کشور عمل کرده و به دولت عمان مالیات پرداخت کنند. در این مقاله به بررسی نرخ مالیات در عمان، مالیات بر درآمد، و مالیات بر درآمد شرکت در این کشور می ‌پردازیم تا شما را با سیستم مالیاتی موجود در عمان آشنا و جزئیات این حوزه را برای شما روشن کنیم.

برای ورود به عمان، هر مهاجر خارجی نیازمند دریافت ویزا است، که این مجوز به افراد این امکان را می ‌دهد که به مدت معینی در این کشور اقامت داشته باشند. بهتر است بدانید که با ویزای توریستی در عمان نمی توان کار کرد. شهروندان برخی کشورها، از جمله ایران، می ‌توانند به ‌صورت آنی در فرودگاه مسقط یا بنادر عمان ویزای توریستی خود را دریافت کنند. این تدابیر به منظور جذب گردشگران بیشتر به عمان اجرا شده است. همچنین شهروندان سایر کشورها می ‌توانند از ویزای دیپلماتیک عمان، که به‌ صورت آنلاین از طریق وب سایت پلیس سلطنتی عمان قابل دریافت است، استفاده کنند. ویزا های توریستی معمولا یک طرفه هستند و مدت آن بر اساس ماهیت سفر متغیر است. در حال حاضر شهروندان ۱۰۳ کشور به مدت چهارده روز بدون نیاز به ویزا، می توانند به عمان وارد شده و از امتیازات خاصی برخوردار شوند. این تدابیر به منظور تسهیل در ورود گردشگران ایرانی نیز اجرا شده است. برای اتباع خارجی که قصد مهاجرت و کار در عمان را دارند، لازم است پیش از ورود، ویزای کار را اخذ کنند. این ویزا با حمایت یک نهاد یا فرد کارفرمای آن شخص در عمان صادر می‌ شود. همچنین، مهاجران خارجی برای کار در عمان باید پیش از دریافت ویزای کار، آزمایشات پزشکی را انجام داده و گزارش پزشکی خود را به سفارت یا اداره مهاجرت عمان ارائه دهند.

مالیات عمان

در عمان، مالیات‌ ها معمولا به صورت مستقیم از درآمد افراد دریافت می ‌شوند. قانون مالیات در این کشور بدون توجه به ملیت، نژاد و دین، بر روی تمام افرادی که واجد شرایط پرداخت آن هستند اجرا می‌ شود.

در حال حاضر، هر فردی که در عمان فعالیت‌ های تجاری، صنعتی یا حرفه ‌ای دارد، مشمول مالیات می ‌شود و باید طبق قوانین این کشور، مالیات خود را پرداخت کند.

حضور یک نهاد غیر مقیم در عمان، اگر نماینده ‌ای در این کشور داشته باشد و در مورد تجارت یا قراردادی فعالیت داشته باشد، نیز مشمول مالیات بر درآمد قرار می ‌گیرد.

در صورتی که فردی اعلام کند که درآمد او در عمان است، حتی اگر فعالیت ‌های وی به صورت مستقیم و از طریق یک مرکز دائمی انجام نشود، او همچنان مشمول مالیات می ‌شود. افراد غیر مقیم باید مالیات ۱۰ درصدی از درآمد ناخالص خود را به دولت عمان پرداخت کنند.

مالیات مهاجران در عمان

در حال حاضر، افراد غیر مقیمی که به عمان مهاجرت کرده ‌اند، درصورتی که در این کشور فعالیت داشته باشند، مشمول مالیات بر درآمد خواهند شد. هرگونه فعالیتی که مهاجران در عمان انجام دهند، حتی اگر مرتبط با یک تجارت باشد، با مالیات همراه است. علاوه بر این، اگر یک مهاجر به عنوان نماینده تجاری در عمان فعالیت داشته باشد، بر طبق قوانین مالیات در این کشور، مشمول مالیات بر درآمد خواهد بود.

مالیات بر درآمد در عمان

در حال حاضر، در کشور عمان هیچ مقرراتی به نام مالیات بر درآمد وجود ندارد. با این حال، برنامه مالی میان مدت  سال ۲۰۲۰-۲۰۲۴ دولت در حال ارزیابی قرار دارد و نشان می‌ دهد که اگرچه این موضوع در حال بررسی است، امکان اجرای مالیات بر درآمد از سال ۲۰۲۲ وجود دارد. تا آن زمان، همانطور که ذکر شده است، در عمان هیچ مالیات بر درآمدی وجود ندارد. تنها زمانی فرد مشمول این مالیات می ‌شود که فعالیت او شامل حوزه‌ های تجاری، صنعتی یا حرفه ‌ای باشد. همچنین، افراد غیرمقیم که در عمان روابط تجاری دارند، مالیات ۱۰ درصدی بر اساس درآمد ناخالص، شامل آن ها می شود. دولت عمان بر اساس درآمد، مالیات مشمولین غیرمقیم را طبق قوانین مالیاتی خود، دریافت می‌ کند.

مالیات بر درآمد شرکت در عمان

تمام شرکت‌ های بین ‌المللی فعال در عمان ملزم به پرداخت مالیات بر درآمد می ‌باشند. قانون مالیات شرکت ‌های خارجی در این کشور بر اساس درآمد جهانی و درآمد ناشی از شعب و واحد های دیگری که در عمان تاسیس شده‌ اند، تعیین می‌ شود. نرخ مالیات بر درآمد برای تمام انواع شرکت ‌ها، صرف نظر از نوع و ثبت تجاری آن ها یکسان است، در صورتی که در یکی از شهرهای عمان فعالیت داشته باشند. این نرخ برای تمام شرکت‌ های بین ‌المللی در عمان یکسان است. با این حال، شرکت‌ های محلی با مالکیت عمانی، به ویژه شرکت ‌های با مسئولیت محدود (LLC) با شرایط خاص، از جمله شرکت‌ های کوچک و متوسط (SME)، با نرخ ۳ درصد مالیات مواجه می ‌شوند.

نرخ مالیات برای شرکت ‌های خارجی در عمان در حدود ۱۵ درصد است. برای شرکت‌ های عمانی که مالکیت محلی دارند و یا از شرکت ‌های با مسئولیت محدود هستند و شرایط خاص را دارند، نرخ ۳ درصد مالیات در نظر گرفته می‌ شود. این شرایط شامل عدم تجاوز سرمایه ثبت شده از ۵۰،۰۰۰ ریال عمانی (OMR)، عدم تجاوز درآمد ناخالص از ۱۰۰،۰۰۰ OMR و عدم تجاوز تعداد متوسط کارکنان از ۱۵ نفر هستند. همچنین، فعالیت ‌هایی که توسط شرکت‌ های خارجی در عمان انجام می ‌شود، مانند حمل و نقل هوایی، دریایی، استخراج منابع طبیعی، خدمات بانکی، بیمه یا مالی، امتیازات خدمات عمومی و سایر فعالیت ‌های تایید شده توسط شورای وزیران، شامل مالیات نمی شوند. علاوه بر آن، باید توجه داشت که در عمان مالیات محلی نیز وجود ندارد.

نکته ای بسیار مهم :حتما قبل از ثبت شرکت در عمان مقاله مالیات در عمان را به طور کامل مطالعه فرمایید.

مالیات غیر مستقیم در عمان

در تاریخ ۱۳ مارس ۲۰۱۹، مالیات غیرمستقیم برای برخی کالاهای انتخابی در عمان از طریق فرمان سلطنتی، صادر شد. این تصمیم منجر به اجرای این قانون از تاریخ ۱۵ ژوئن ۲۰۱۹ شد. به موجب این تصمیم که توسط مقامات عمانی اجرا شد، در تعیین ارزش، نوع و نرخ مالیات برخی کالاهای مشمول مالیات غیرمستقیم مانند نوشابه ‌های گازدار و شیرین، مالیات ۵۰ درصدی برای آن ها اعمال شد. این در حالی است که برخی محصولات دیگر مانند گوشت خوک، مشروبات الکلی، نوشابه ‌های انرژی زا و محصولات دخانیاتی شامل مالیات ۱۰۰ درصدی دولت عمان شده اند.

مالیات درآمد نفتی در عمان

در کشور عمان، نفت و گاز به میزان زیادی برای صادرات اقتصادی وجود دارد، و بخش قابل توجهی از درآمد کشور از فروش نفت حاصل می ‌شود. به علت اهمیت اقتصادی این صنعت، مقررات ویژه ‌ای در زمینه مالیات بر درآمد های حاصل از فروش نفت در عمان وجود دارد. به طور کلی، نرخ مالیات بر درآمدهای نفتی برای شرکت ‌های این حوزه نزدیک به ۵۵ درصد تعیین شده است. همچنین، نرخ مالیات بر درآمد به صورت خاص توسط توافقنامه ‌های برقرار شده برای اکتشاف و تولید نفت تنظیم می ‌شود. این توافقنامه ‌ها معمولا بین دولت عمان و شرکت ‌های نفت انفرادی بسته می‌ شوند. طبق این توافقنامه ‌ها، دولت از میزان درآمد حاصل از نفت، سهم مالیات بر درآمد شرکت را پرداخت می ‌کند. به عبارت دیگر، مالیات بر درآمد به صورت مستقیم از طرف شرکت پرداخت نمی ‌شود.

قوانین مالیاتی در عمان

در کشور عمان، برای پرداخت مالیات همواره قوانین مختلفی وجود دارد که از سوی دولت تصویب شده‌ اند. برخی از مهم ‌ترین قوانینی که به نرخ مالیات در این کشور مربوط می‌ شود عبارتند از:

  1. ماده ۸۶ قوانین مالیات ‌های مستقیم:

پرداخت کنندگان حقوق ، هنگام پرداخت یا تخصیص آن وظیفه دارند که مالیات متعلق را طبق ماده ۸۶ این قانون محاسبه و کسر کرده و ظرف سی روز پرداخت نمایند.

  1. ماده ۸۷ قوانین مالیات‌ های مستقیم:

اضافه پرداختی مالیات بر درآمد حقوق، طبق مقررات این قانون، مسترد خواهد شد.

قوانین مالیاتی در عمان

مهم ترین قوانین

در مورد نرخ مالیات در عمان باید بگوییم که این کشور عربی دارای کمترین میزان مالیات در منطقه خاورمیانه است. مالیات بر درآمد شرکت ‌هایی که بیشتر از ۷۰ درصد از مالکیت آن‌ ها خارجی هستند، بر اساس قوانین تصویب شده در کشور حدود ۳۰ درصد تعیین شده است. مالیات بر درآمد شرکت‌ های محلی نیز حدود دوازده درصد از درآمد خالص تعیین شده است. مالیات بر شرکت‌ های خارجی با شعبه در عمان بر اساس درآمد شعبه محاسبه می ‌شود و در حدود ۵ تا ۳۰ درصد نوسان می‌ کند. قانون مالیات فکری در عمان از تمامی آثار معنوی و فکری حمایت می ‌کند و این کشور به سازمان جهانی مالکیت فکری پیوسته است. نرخ مالیات پایین این کشور زمینه‌ های خوبی را برای مهاجرت کاری، سرمایه ‌گذاری و ثبت شرکت در خارج ایجاد کرده است. همچنین، عمان جزء بهترین مناطق گردشگری به حساب می ‌آید و شرایط کاری مناسبی را برای ایرانیان فراهم کرده است.

مبلغ مالیات بر شرکت در عمان بر اساس درآمد خالصی است که شرکت ‌ها در طول یکسال تجاری، حین انجام فعالیت تجاری خود کسب می ‌کنند. این درآمد ها منبع مهمی از درآمد برای دولت عمان ایجاد می ‌کنند و حداکثر نرخ مالیات بر شرکت در این کشور ۱۵ درصد از کل درآمد خالص است. با این وجود، هنوز هم قانونی برای دریافت مالیات بر درآمد شخصی وضع نشده است، اما همه شرکت‌ ها موظف به پرداخت مالیات هستند.

نتیجه گیری

عمان یکی از کشورهای در حال پیشرفت در یکی از بهترین مناطق استراتژیک خاورمیانه محسوب می ‌شود. درآمد های حاصل از فروش نفت به همراه گسترش صنعت گردشگری، این کشور را به یکی از قطب ‌های اقتصادی در منطقه تبدیل کرده است. در چند دهه اخیر، ثبت شرکت ‌های خارجی در عمان افزایش یافته و شرکت ‌های چند ملیتی بسیاری در حال حاضر در این کشور فعالیت می‌ کنند. هر شرکت خارجی فعال در عمان موظف به پرداخت مالیات است. در این کشور، انواع مختلفی از مالیات اعم از مالیات غیرمستقیم، مالیات بر ارزش افزوده، مالیات بر درآمد های نفتی، و غیره وجود دارد. یک نکته مثبت درباره عمان این است که افراد مشغول به کار در این کشور معاف از پرداخت مالیات بر درآمد می ‌باشند. امیدواریم مطالب گفته شده برای شما مفید باشند.

 

به همراه اتي تجارت با خیالی آسوده در عمان سرمایه گذاری کنید

 

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *